fredag 3 juli 2009

Sommar - Sol - Semester.....


och sedan kan man ju lägga till "Stina" till det :-) 4 gyllene S som förgyller tillvaron.
Den senaste tiden har det blivit mycket mys på altanen. Särskilt kvällstid när solen står lågt, då har vi ätit gott och druckit gott.

Det är ju egentligen fantastiskt att vi kan sitta länge på kvällarna i vårt vackra land.
Längre söderut går solen ner - och sedan är det kolsvart. Men här stannar ljuset kvar, till och med efter solnedgången kan man läsa sin bok eller lösa lite korsord.

Härom kvällen tog älsklingen med mig till Seatons kulle (Hyltenäs kulle). Den fick sitt namn efter en rik man i bygden som ville bygga sig en stuga högt uppe på berget. Stuga och stuga förresten, det blev mer som ett slott. Han fick njuta av den fantastiska utsikten i 6 år innan allt brann ner.

Vi köpte lite smörgåstårta och lite toscakaka - man måste ju njuta när man är på utfärd! Vägen gick uppåt och uppåt, men det var en fantastisk upplevelse att gå runt och skåda den milsvida utsikten. Vi slog oss ner vid ett bord och lät oss väl smaka, solen sjönk sakta i ett hav av orange och rött - så vackert!!

Det tyckte nog knotten också, små och ettriga - precis som jag :-)

På hemvägen stannade vi till vid en sjö, det kändes som om det var dags för sommarens första dopp. Fy vad det var kallt!! Men jag kom i alla fall i vattnet, och lika snabbt ur.

Nu får vi se när nästa dopp kommer. Älskar att bada och plaska, men det är skönt om man inte har gåshud stora som ankägg när man går ur vattnet.

Glad sommar på er!!

PiP från Flod...

4 kommentarer:

alexandra sa...

vad mysigt allt låter...

föresten.. vi kommer att vara i gbg den 12 denna månaden.. du vill inte ta en fika eller nått??

antar att du vill träffa tove!!!

Anonym sa...

Va roligt att finna att du har en blogg micheal :D

De hade varit väldigt roligt att träffa dig, själv har man varit ute på galna upptåg (inte så galna kanske, men upptåg) i den lilla världen.

Håller med Alexandra, de vore roligt att träffa dig :)krama din vackra varelse från mig med :)

Pussar och kramar Frida Hardebrand

Anonym sa...

Sköna kvällar är toppen....varit i Hagshult vägkyrka ,underbar sång och musik roligt komma till sina barn och ungdomsplatser.Inga-Lill

Anonym sa...

Bada i vatten går väl bra men ösa och torka vatten efter ett skyfall är inte roligt.Hoppas ni får några lugna dagar och vila lite. Stråkeved.


HUR MÅNGA HAR VARIT HÄR?

............................
HUR MÅNGA ÄR ONLINE?