torsdag 29 januari 2009

Liten tuva......


stjälper ofta stort lass!

Det uttrycket känner säkert de flesta igen. Alla som kört en skottkärra har väl någon gång kört på en tuva - och vips ligger allt i kärran på marken.

Jag har funnit att detta gamla ordspråk går att tillämpa på många olika situationer i livet. Så fort vi människor ska försöka vara lite ståndaktiga verkar dessa ord bli sanna. Ta till exempel de som vill lägga om sin kost - "nu minsann skall det bli nyttigt med sallader och morötter"... Jodå, det går bra några dagar. Nu träder hjärnan in och tänker: "Åh, vad duktig jag är - dags för en belöning!". Så det blir en liten chokladkaka i matkassen också. Det är nu ordspråket besannas! Tanken är ju att man bara ska äta en liten bit - men nog tusan slinker hela chokladbiten ner!

Så går det till när man får dåligt samvete, dålig självkänsla osv.

Alla som bantar eller försöker sluta röka har råkat ut för detta - man tycker att man är så duktig och förtjänar en liten belöning. Men denna lilla belöning stjälper ofta hela lasset!

Bättre då att erkänna att man är en syndare! Kanske dags att tänka annorlunda. "Nu gick det 4 dagar innan jag syndade - nästa gång ska det gå 6 dagar...".

Belöningstanken är förrädisk - belöningen är ju att man ska må bättre, inte att synda i små mängder...

Skrivet av en som försöker.....

PiP från Flod!!

6 kommentarer:

Anonym sa...

haha så sant så sant! Filosof Michael :D

Anonym sa...

Hej. Tack för dina bibelord.
Ha det sa bra.Ingalill.

Anonym sa...

håller med mos...

Anonym sa...

svar: nej kungfu panda bilden är bara för kungfu. och jag skrev vist inte vilken film ja kolla på :P och ja veeeet han e sthlmare, men han är uppväxt i eskilstuna och är halv italienare och super charmig :-)

Anonym sa...

Just tittat på Helgmålsbön på tv,det var kvinna från Björlanda som jobbade på volvo.Häls.Ingalill.

Anonym sa...

Ha det så bra på Alla hjärtans dag. Ingalill.


HUR MÅNGA HAR VARIT HÄR?

............................
HUR MÅNGA ÄR ONLINE?